İndirim!

Bilim – Devrim – Din: Weitling – Marx Çatışması (1846)

“Biz komünistler duygular üzerinde de etki kurmalıyız; çünkü tek başına soğuk mantık daha hiçbir yerde devrim yapmamıştır.”

Wilhelm Weitling

Orijinal fiyat: 160.00 ₺.Şu andaki fiyat: 120.00 ₺.

798 adet stokta

Kategoriler: Etiketler: , , , ,
Share this product!

Kitap Detayları

Ebatlar

13 x 19.5 cm

Yayınlanma Tarihi

2016

Sayfa Sayısı

240

ISBN

9786058378339

Yazar Hakkında

Gülsen Güner

Gülsen Güner

Almanya’da siyaset bilimi eğitimi almıştır. Bazı bölümleri daha önce Teori ve Politika Dergisi’nde yayınlanan bu çalışma, yazarın Berlin Özgür Üniversite’de (Freie Universität Berlin) siyasal düşünceler tarihi alanında yaptığı yüksek lisans tezine dayanmaktadır. Yazar, öğretmen olarak çalışmakta ve aynı zamanda ezilenlerin iktidar deneyimleri ve tarihsel mücadele geleneği üzerine doktora yapmaktadır.

Bu çalışma, bir zamanlar Weitling’e karşı yapılmış “tarihsel bir haksızlığı” ortaya çıkarma çalışması değildir!

Rus fakat özellikle de Çin ve Latin Amerika Devrimleri’nin Avrupa’da ve özellikle de Almanya’da 1970’lerde estirdiği devrimci rüzgarların etkisiyle, ezilenlerin Marx/Engels öncesi devrimci mücadele tarihleri sınırlı da olsa araştırılmıştır. Fakat bunlar o yıllarda akademi sınırları içinde kalmış ve bu araştırmaların Almanya’daki tetikleyicisi olan Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF), kendisi dışındaki hemen hemen bütün Aydınlanmacı Marksist Sol ve Alman devleti tarafından saldırıya uğramıştır. Weitling’in Avrupa ve Almanya’da boğulan komünist devrimci hattı, bizim yaşadığımız bölge açısından günceldir; çünkü bizim bölgemizde devrim, güncelliğini ve yakıcılığını korumaktadır. İşte sadece ve yalnızca bu açıdan Weitling’in komünist devrimci çizgisinin bölgemiz komünist devrimcileriyle tanıştırılması önemli ve zorunlu bir görevdir; çünkü bu çizginin onların mücadelesine katkı sunacağı düşünülmektedir. Kısacası bu çalışma tarihte, olmuş bitmiş bir “mesele” üzerine değil, bugün de komünist devrimcilerin sonuçlarını yakıcı bir şekilde iliklerinde hissettikleri “meseleler” üzerinedir. Örneğin günümüzde İslam dünyasının ezilenlerinin zulme ve baskıya karşı duydukları öfke ve nefretin dünya ve bölge gericiliğinin aleti olmaktan çıkarılarak, komünist devrimciler tarafından örgütlemesi meselesinde, Weitling’in dine yaklaşımı bir kılavuzdur.

Kitapta Wilhelm Weitling’in kaleminden iki önemli ek metin de bulunmaktadır: Birincisi “İnsanlık Ne Haldedir, Nasıl Olmalıdır?, ikincisi ise “Paris’in Bastille Zindanı”.

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Bilim – Devrim – Din: Weitling – Marx Çatışması (1846)” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir